kirurger Oslo Privatklinikk

Operasjoner kropp

Her finner du en oversikt, samt nærmere informasjon om våre ulike inngrep for kropp. Det er mye man kan gjøre med kroppen, og ulike grunner til at man ønsker en endring. Les derfor mer om våre ulike inngrep her, og book gjerne en konsultasjon for å snakke med en av våre eksperter.

Bodylift – Kroppsløft

Mange oppsøker oss for å få utført et kroppsløft. Dette gjøres ved å fjerne overflødig hud nederst på magen, sånn om ved en vanlig bukplastikk eller mageplastikk. Snittføringen utvides imidlertid til også å omfatte midjene og ryggen. Resultatet er at man kan oppnå oppstramming av både mage, lårenes for- og ytterside samt et løft av setepartiet. Bodylift kombineres ofte også med fettsuging for å oppnå en bedre form på magen, midjen og lårene.

Merk at bodylift ikke fungerer som noen slankemetode. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner. Derfor er det viktig at overvektige personer slanker seg før operasjonen utføres. Har man tidligere gjennomgått en slankeoperasjon er det en forutsetning at vekten har vært stabil i minimum ett år.

Operasjonen varer i omtrent 4-5 timer, litt avhengig av omfanget. Operasjonen foregår i full narkose, og på grunn av operasjonens omgang anbefales innleggelse ved klinikken i ett døgn.

bukplastikk illustrasjon

Bukplastikk

Både graviditet og større vekttap er faktorer som kan medføre at huden på magen blir løs og hengende. Dette kan imidlertid korrigeres med en bukplastikk (mageplastikk) hvor man fjerner hudoverskuddet og eventuelt også foretar en oppstramming av magemuskulaturen. Det er ganske vanlig å kombinere bukplastikk med fettsuging av magen eller midjen for en bedre kroppskontur. Fettsuging er imidlertid ingen slankemetode, og overvekt øker risikoen for komplikasjoner. Det er derfor viktig at overvektige pasienter går igjennom et vekttap før en operasjon.

I tilfeller hvor den slappe huden er begrenset til den nedre delen av magen kan det også være tilstrekkelig med en mini-bukplastikk hvor man kun strammer opp huden nedenfor navlen.

Operasjonen varer i 2-4 timer avhengig av omfanget, og foregår i full narkose. Du kan reise hjem allerede samme dag. 

Kropp -Fettransplantasjon

Transplantasjon av fett har blitt utført i lang tid, men har fått mer oppmerksomhet de senere årene. Ved inngrepet gjøres en fettsuging av egnet sted på kroppen, før fettet injiseres på ønsket sted for å oppnå bedre fylde og kontur. Typisk brukes fettransplantasjoner ved bryst- og rumpeforstørrelse samt i ansiktet for å skape mer volum over kinnben og i lepper. Teknikken kan også brukes på furen mellom nesevingen og munnviken samt i områdene rundt øynene.

I tillegg til volumøkende effekt har fettet dessuten vist seg å kunne foryngre huden ved å redusere rynker og fine linjer, og brukes derfor ofte som supplement til ansiktsløft og andre kosmetiske ansiktsprosedyrer.

Fettes tas gjerne fra mage eller lår med fettsugingsteknikk. Deretter renses transplantatet for blod og vevsvæske og injiseres i kroppen igjen. Det gjøres med fine nålespisser. Fettcellene fordeles i små kanaler i mange lag, noe som gjøres for å sikre at de overlever ved å få næring fra omkringliggende vev og blir en del av vevet de injiseres i. Rundt halvparten av fettcellene overlever, og det vil derfor ofte være nødvendig å gjenta behandlingen etter noen måneder for å få sluttresultatet man ønsker.

Fettransplantasjoner utføres som regel i narkose, men dersom det kun gjelder mindre områder kan inngrepet utføres med lokalbedøvelse. Varigheten avhenger av inngrepets omfang, og du kan reise hjem allerede samme dag.

fettsuging illustrasjon

Fettsuging

Fettsuging er en prosedyre som forbedrer kroppens konturer og form ved å fjerne overflødig fett under huden i spesifikke områder; som regel lår, rumpe, mage, armer og hals/dobbelthake. I spesielle tilfeller kan fettsuging også benyttes ved fettansamlinger på innsiden av knær eller på ryggen. Fettsuging kan også brukes i kombinasjon med bodylift, bukplastikk, overarmsplastikk og lårplastikk.

Selve fettsugingen utføres gjennom små hudsnitt med tynne kanyler. Først sprøytes det inn en saltvannsblanding for å løse opp fettvevet. Blandingen har dessuten lokalbedøvende virkning og reduserer blødningen i fettvevet. Kanylene er koblet til en undertrykksbeholder, og fettet suges ut i takt med at disse føres frem og tilbake under huden.


Husk at fettsuging ikke er noen form for slankemetode. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner, og det er derfor viktig at overvektige pasienter slanker seg før de gjennomgår operasjonen.

Operasjonen tar vanligvis 1-2 timer, avhengig av lokale forhold samt omfanget, og inngrepet foregår vanligvis i full narkose. Mindre fettsuginger kan imidlertid foretas med lokalbedøvelse. Man kan reise hjem allerede samme dag.

Forstørrelse av rumpe - Brazilian Buttock Lift

Målet med forming av setepartiet er å tilføre naturlig volum og samtidig oppnå en estetisk forbedring ved å fettsuge problemområder over hofter og nedre del av rygg, mage og innside av lår. Det vil variere fra pasient til pasient hvor fettvevet tas fra.

For et tilfredsstillende resultat må pasienten ha tilstrekkelig med underhudsfett til å kunne tilføre volum. Normalt transplanteres 400-1200 ml fettvev totalt. Ved noen tilfeller vil prosedyren måtte gjentas flere ganger før ønsket resultat oppnås. Rundt én-fjerdedel av fettvevet som transplanteres vil absorberes av kroppen, resten av volumet vil være permanent og variere i størrelse ved normal vektøkning/vekttap.

Operasjonen foregår i full narkose. Fettcellene hentes ut ved vanlig fettsugingsteknikk med undertrykks-kanyler gjennom små åpninger i huden. Deretter sprøytes fettcellene inn i setepartiet igjen med tynne kanyler gjennom mange små tettliggende kanaler under huden. Operasjonstiden er gjerne rundt 3 timer, avhengig av omfanget.

Intimkirurgi

Intimkirurgi er betegnelsen på kirurgiske prosedyrer i underlivet. Vi utfører i dag kun intimkirurgi på kvinner, og reduksjon av indre kjønnslepper er mest vanlig. I tillegg kan vi forminske/forstørre ytre kjønnslepper og redusere volumet av venusberget.

Det er viktig å være klar over at det foreligger en enorm variasjon i størrelse og utseende på kjønnslepper og intimområdet hos kvinner. Det finnes derfor ikke noe enhetlig ideal eller normalvariant å sammenligne seg med. 

Disse inngrepene kan utføres med lokalbedøvelse eller i narkose, og operasjonen tar rundt 1 time. Du kan reise hjem etter inngrepet.

Lårplastikk

Blant annet vekttap kan føre til hudoverskudd på innsiden av lårene. Mange opplever dette som skjemmende, men det kan dessuten også føre til ubehag i forbindelse med fysisk aktivitet og problemer med å passe klær. Det kan også føre til hudproblemer grunnet irritasjon.

Med lårplastikk korrigeres dette. Operasjonen foregår ved at man fjerner hud og fett på innsiden av lårene. Huden strammes, og låret får en mer attraktiv fremtoning. Hvis hudoverskuddet ikke er for stort kan det være nok å fjerne hud i området nedenfor eller parallelt med lysken. Arrene plasseres da opp mot lyskefuren og furen mellom rumpe og lår hvor de vil være godt gjemt. Hvis det er mye løs hud kan det bli nødvendig å fjerne et vertikalt hudområde på innsiden av låret. Arrene etter et slikt inngrep vil være mer synlige og strekker seg nedover lårets innside.

Lårplastikk kombineres ofte med fettsuging for å oppnå en bedre figurforming. Inngrepet utføres i narkose og varigheten er rundt 2-4 timer, avhengig av omfanget. Man kan reise hjem allerede samme dag.

Overarmsplastikk

Med alderen mister huden elastisiteten, og man kan oppleve sjenerende hudoverskudd på overarmene. Dette kan også være et resultat av et større vekttap. Mange opplever dette som kosmetisk skjemmende, men det kan også føre til ubehag i forbindelse med fysisk aktivitet samt problemer med å finne passende klær. Enkelte kan også oppleve hudproblemer grunnet irritasjon.

Ved en overarmsplastikk fjernes den overflødige huden. Først fettsuger man som regel innsiden av overarmen, og deretter fjernes den løse huden ved et snitt fra armhulen ned til overarmens innside. Huden strammes, og overarmen får en mer attraktiv fremtoning. Vanligvis er det nødvendig å føre snittet helt ned til albuenivå for å oppnå best mulig oppstramming.

Operasjonens varighet er rundt 1,5-3 timer, avhengig av omfanget. Du får full narkose og kan reise hjem allerede samme dag.

Ryggløft

Med alderen mister huden elastisiteten og blir løs og hengende. Hos kvinner kan dette resultere i hudfolder rundt BH-en på ryggen, og mange opplever dette som kosmetisk skjemmende. Det kan imidlertid også føre til ubehag i forbindelse med fysisk aktivitet samt problemer med å finne passende klær. Enkelte får også hudproblemer grunnet irritasjon.

Med et ryggløft kan disse hudfoldene fjernes slik at resterende hud strammes opp igjen. Operasjonen foregår ved at man fjerner et passende horisontalt hudoverskudd i området rundt BH-linjen. På den måten plasseres arret ved BH-linjen slik at det lett kan skjules. Ryggløftet kombineres ofte med fettsuging for å oppnå en bedre figurforming av området.

Operasjonen har en varighet på rundt 1-2 timer, avhengig av omfanget, og inngrepet foregår i full narkose. Man kan reise hjem allerede samme dag.

motivalmagine og blomst

KONTAKT OSS

Vurderer du operasjon er det viktig med en konsultasjonstime sammen med en av våre spesialister. På den måten blir inngrepet tilpasset deg og dine behov for å sikre et flott og naturlig resultat. Bestill gjerne en konsultasjonstime i dag.