Botox mot rynker eller svette

Botox er et registrert legemiddel som er svært effektivt mot rynker og uønsket eller plagsom svette.

Men hvordan fungerer det?

Botox mot svette

For å stanse svette i håndflater eller armhuler er Botox svært effektivt fordi det blokkerer nervesignalene som styrer svetteaktiviteten. Dette betyr at man får et nærmest totalt fravær av svette i de behandlede områdene, også i situasjoner som normalt vil utløse kraftig svetting.

Behandlingen er enkel og gjøres ved tallrike injeksjoner i området som skal behandles. Maksimal effekt oppnås etter en til to uker og effekten av hver behandling kan vare opp til 12 måneder.

Man kan gjenoppta sine normale aktiviteter umiddelbart etter behandlingen, men det anbefales å unngå harde fysiske aktiviteter de første 12 timene.

Botox for et glattere ansikt

i prinsippet settes alle steder hvor bevegelser i ansiktsmuskulaturen resulterer i rynkedannelse i huden. De vanligste behandlingsområdene er sinnarynken mellom øyebrynene, smilerynker rundt øynene og de horisontale rynkene i pannen. Også rynker på sidene av nesen (bunnylines) og enkelte rynker rundt munnen, på haken og halsen kan enkelt behandles.

Men gjør det ikke vondt?

Behandlingen tar ca. 20 minutter og gjøres med en veldig tynn kanyle. De fleste pasientene beskriver dette som et lite myggstikk. Det betyr med andre ord at denne type behandling er forbundet med svært lite ubehag.

En behandling varer tre til fire måneder og effekten avtar gradvis. Derfor er det lurt å gjenta behandlingen jevnlig for at resultatet skal holde seg.

Det er svært lite bivirkninger ved bruk av Botox. De vanligste bivirkningene er kortvarig ømhet, hevelse eller blåmerke ved stikkstedet.

Allikevel anbefales ikke Botox ved graviditet eller ved amming. Personer som lider av sjeldne nervesykdommer som Amyotrofisk lateralsklerose, motorisk nevropati eller kroniske sykdommer som Myasthenia gravis og Eaton-Lamberts syndrom bør unngå Botox.

botox

Oslo Privatklinikk

Alle priser i norske kroner

Botox — ett område 2200,-

Botox — to områder 3300,-

Botox — tre områder 4400,-

Bestill time her
Priser