Operasjon ansikt

operasjoner for Ansikt

Her finner du en oversikt samt viktig informasjon rundt alle ansiktsoperasjoner vi hos Oslo Privatklinikk tilbyr.

Oslo privatklinikk produkter

Ansiktsløft

Et ansiktsløft eller facelift er et kirurgisk inngrep som utføres for å stramme opp samt fjerne slapp hud på ansikt og hals. Målet er i hovedsak å redusere tegn på aldring ved å forbedre konturene i ansiktet og på halsen. Ansiktsmusklene kan dessuten også strammes opp under inngrepet – det samme gjelder overskudd av fett samt fett som har forflyttet seg i aldringsprosessen. De fleste ansiktsløft utføres på personer i alderen mellom 40 og 65 år, men eldre pasienter kan også gjennomgå inngrepet.

Ansiktsløftet kan dessuten kombineres med andre kirurgiske inngrep; panneløft, øyelokkplastikk eller neseplastikk. Ikke-kirurgiske behandlinger som kjemisk peeling og hudsliping kan også utføres sammen med ansiktsløftet. Målet med kompletterende behandlinger er å korrigere solskadet hud og kråketær rundt øynene, samt fine linjer rundt munnen som ikke lar seg korrigere ved ansiktsløft alene. 

Operasjonen kan gjennomføres i narkose eller ved bruk av lokalbedøvelse i kombinasjon med sterke beroligende og smertestillende medisiner.

Ansikt fettransplantasjon

Fettransplatasjoner har blitt utført lenge, men har blitt mer populært de senere årene. Ved inngrepet gjøres en fettsuging av egnet sted på kroppen før fettet injiseres på ønsket sted for å oppnå bedre fylde og kontur. I ansiktet brukes inngrepet for å skape mer volum over kinnben og i lepper, samt for å behandle furen mellom nesevingen og munnviken og i områdene rundt øynene.

I tillegg til økt volum har fettet vist seg å kunne foryngre huden ved å redusere rynker og fine linjer. Det brukes derfor også ofte i tillegg til ansiktsløft og andre kosmetiske ansiktsprosedyrer.

Fettes hentes gjerne fra mage eller lår. Transplantatet renses deretter for blod og vevsvæske og injiseres i kroppen. Man bruker fine nålespisser til dette. Fettcellene fordeles i små kanaler i mange lag så de overlever ved å få næring fra det omkringliggende vevet, og blir en del av vevet de injiseres i. Rundt halvparten av fettcellene overlever, og det er derfor ofte behov for å gjenta behandlingen etter noen måneder for å oppnå ønsket resultat.

Fettransplantasjon utføres som regel i narkose, men gjelder det mindre områder kan også lokalbedøvelse brukes. Varigheten avhenger av omfanget, og du kan reise hjem samme dag.

Neseplastikk

Neseplastikk eller rhinoplastikk er et inngrep hvor man omformer nesen. Hensikten er å endre den utvendige formen for å endre utseende, eller neseskilleveggen for å forbedre for eksempel luftpassasjen.

De vanligste målene ved neseplastikk er å oppnå følgende:

 • Rette opp skjev nese
 • Gjøre nesen mer symmetrisk
 • Gjøre nesen mindre eller større
 • Gjenopprette høyden på et flatt område
 • Endre utseendet på nesetippen
 • Redusere størrelsen på store nesebor
 • Korrigere kul på neseryggen
 • Forbedre utseendet på nesen i forhold til overleppen
 • Reparere tilstander forårsaket av skade
 • Reparasjon av skade forårsaket av sykdom, for eksempel infeksjoner eller kreft
 • Åpne opp nesegangene og forbedre luftpassasjen

Operasjonen kan utføres både i full narkose eller med lokalbedøvelse og sedasjon. Varigheten er omtrent 1-3 timer, avhengig av omfanget. Man kan reise hjem samme dag.

Panneløft – Øyebrynsløft

Huden i pannen og rundt øynene synker nedover etter hvert som aldringsprosessen fortsetter, og er et av de sikreste tegnene på økt alder. Øyebrynsposisjonen synker, at huden på øvre øyelokk faller sammen og man får tunge øyelokk som i enkelte tilfeller kan blokkere for deler av synsfeltet. Mange som oppsøker plastisk kirurg med ønske om øyebrynsløft/øyelokkplastikk også ha behov for et panneløft.

Gjennom et panneløft/øyebrynsløft vil man på en effektiv måte kunne oppnå et yngre og mer våkent utseende hvor man samtidig glatter ut furer i pannen og i området mellom øyebrynene. Vi tilstreber et naturlig utseende, uten at det ser operert ut. Arrene er godt skjult i hårkledt hodebunn og er svært diskre.

Etter en grundig konsultasjon blir det satt opp en operasjon som tar rundt to timer. Operasjonen foregår i full narkose. Det finnes flere operasjonsmetoder; åpen tilgang med snitt i hodebunnen eller fremre hårfeste, eller kikkhullsteknikk. Uavhengig av valgt metode løsner man huden fra pannen ned til øyehulen. Musklene mellom øyebrynene som trekker disse nedover og skaper den såkalte sinnarynken kan fjernes under inngrepet. Pannehuden vil løftes til øyebrynet har ønsket nivå.

Øreplastikk

Utstående ører skyldes vanligvis en ufullstendig foldning i ørebrusken. Et forstørret bruskskjelett i øreskolen vil også gi inntrykk av utstående ører. Ofte foreligger det en kombinasjon av begge tilstandene som årsak til pasientens plager.

Utstående ører kan korrigeres med øreplastikk (aurikkelplastikk). Ved ufullstendig foldning av ørebrusken kan man ved selektivt å svekke brusken, konstruere den manglende bruskfolden. Noen ganger må man også plassere sting under huden for å stabilisere øret i den ønskede stillingen. Er ørebrusken for stor, kan størrelsen reduseres og formes ved å fjerne en del av brusken fra ørets bakside.

Ørebrusken er ikke ferdig utviklet før i 5-7 års alderen, og øreplastikk burde ikke utføres før dette tidspunktet. Brusk blir imidlertid stivere med alderen, så korreksjon anbefales så tidlig som mulig.

Operasjonens varighet er rundt én til to timer, og man kan reise hjem samme dag. Barn opereres vanligvis i full narkose, mens vokse med fordel kan opereres med lokalbedøvelse.

Øyelokkplastikk – Nedre

Med alderen vil huden på øyelokkene miste elastisiteten, og det dannes hudoverskudd som medfører tunge øyelokk og poser under øynene.

Ved en nedre øyelokksplastikk fjernes en stripe med hud tett på øyevippene. Man kan samtidig fjerne noe av øyets lukkemuskel for å redusere tyngden. Fettet under muskelen kan fjernes eller reposisjoneres hvis det buler frem, slik at øyelokkets overflate blir jevnere og poser under øynene elimineres.

Strukturer som gir støtte til øyelokkene blir også slappere med årene, og nede øyelokkskant blir ofte mer hengende, noe som gir øyet en rundere form. Dette kan korrigeres med canthoplastikk hvor man foretar en oppstramming av øyelokkskanten slik at øyets ungdommelige form og linjer gjenskapes.

Operasjonen kan kombineres med en øvre øyelokksplastikk som korrigerer løs og hengende hud og bløtvev på øvre øyelokk. Rynker rundt øynene bedres ikke, en kan behandles med rynkebehandling eller laser.

Operasjonen har en varighet på rundt halvannen time og foregår i lokalbedøvelse. Man kan reise hjem samme dag.

Øyelokkplastikk - Øvre

Med alderen vil huden på øyelokkene miste elastisiteten, og det dannes et hudoverskudd som kan gi både kosmetiske og fysiske plager. Øyelokkene kan føles tunge, og man kan se trøtt ut. Etter hvert kan man også få innskrenket synsfelt, spesielt på sidene og oppover, og man kan få en skyggefornemmelse for øynene. Man kan også få hodepine grunnet kompensatorisk bruk av pannemuskulaturen. 

Ved en øvre øyelokksplastikk fjernes hudoverskuddet som en halvmåne. Man kan også fjerne litt av øyets lukkemuskel for å minske tyngden av øyelokket, og man kan fjerne deler av fettet under muskelen hvis det bryter frem, slik at øyelokket blir jevnere.

I enkelte tilfeller kan et tungt øvre øyelokk også skyldes at øyelokksmuskelen har blitt svekket og derfor ikke klarer å løfte øyelokket tilstrekkelig (blepharoptose). Denne tilstanden krever at muskelen strammes uten at man nødvendigvis trenger å fjerne øyelokkshud.

Operasjonen kan kombineres med en nedre øyelokksplastikk for å korrigere overskuddshud og poser under øynene. Rynker bedres ikke ved en øyelokksplastikk, men kan behandles med rynkebehandling eller laser.

Operasjonen har en varighet på rundt én time og foregår i lokalbedøvelse. Du kan reise hjem samme dag.

motivalmagine og blomst

KONTAKT OSS

Vurderer du operasjon er det viktig med en konsultasjonstime sammen med en av våre spesialister. På den måten blir inngrepet tilpasset deg og dine behov for å sikre et flott og naturlig resultat. Bestill gjerne en konsultasjonstime i dag.