utstyr legekontor

Annet

I tillegg til å tilby våre pasienter bryst- og kroppsinngrep er vi spesialister innen føflekker og arrkorreksjon. Les mer om dette nedenfor.

Oslo privatklinikk venterom

Føflekker

Føflekker kan være til sjenanse i utsatte områder; for eksempel i ansiktet eller på brystet. Enkelte føflekker bør også fjernes hvis de har et utseende eller en størrelse som gjør at de kan utvikle seg til mer farlige hudforandringer.

Hos Oslo Privatklinikk tilbyr vi kosmetisk føflekkfjerning – vi fjerner føflekken i sin helhet, men velger en snittføring og sy-teknikk som gjør at arrene blir smale og så lite synlige som mulig. Vi vil også forme arrene slik at de legger seg i hudens naturlige linjer. Alle føflekker som fjernes vil rutinemessig bli sendt til analyse for å utelukke at de har farlige celleforandringer. Dette gjøres som en trygghet for pasientene.

Prosedyren foregår i lokalbedøvelse og tar som regel mindre enn 30 minutter. Man kan gjenoppta sin normale aktivitet umiddelbart, men anbefales å unngå hard fysisk aktivitet det første døgnet. Hvis føflekken er fjernet fra et strekkutsatt område vil man av kosmetiske hensyn anbefales å unngå aktiviteter som påfører særlig mye strekk i hudområdet de første to ukene etter prosedyren.

Det anbefales også å tape over arrene med arrplaster i opptil tre måneder for å oppnå et penest mulig resultat.

Arrkorreksjon

Arr kan være til sjenanse enten det skyldes kosmetiske bekymringer, funksjonelle problemer eller vonde emosjonelle påminnelser om tidligere hendelser.

Det er ikke mulig å fjerne arr, men de fleste arr kan heldigvis korrigeres. Ofte fjernes arret kirurgisk så sys hudkantene korrekt sammen på nytt i flere lag. Flere teknikker anvendes for å fjerne eventuelle underliggende volumdefekter og inndragninger.

De fleste arrkorreksjoner foregår i lokalbedøvelse og inngrepet varer vanligvis i mindre enn én time, litt avhengig av størrelsen på arrene.

Enkelte personer er disponert for å utvikle store skjemmende arr, spesielt på hals og øvre del av overkroppen. Dette kalles keloide arr. Disse pasientene må identifiseres fordi behandlingen vil være annerledes. En konvensjonell arrkorreksjon hos disse pasientene vil i de fleste tilfeller bare forverre plagene.

motivalmagine og blomst

Kontakt oss

Vurderer du operasjon er det viktig med en konsultasjonstime sammen med en av våre spesialister. På den måten blir inngrepet tilpasset deg og dine behov for å sikre et flott og naturlig resultat. Bestill gjerne en konsultasjonstime i dag.